2013 Ayakkabı Modelleri




Bahar aylarına girerken birçok marka da ilkbahar yaz koleksiyonlarının son kreasyonlarını, müşterilerine sunmaya başladı.Tasarımcılar,markalar ve çeşitli moda evleri artık bahar sezonu tanıtımlarını neredeyse tamamladılar.Bizde 2013 yılının bahar sezonu için genel bir değerlendirme yapalım istedik. 


 Topuklu Ayakkabılar

Bu yılın ayakkabı modasında genel hava ve trendler birbirine çok yakın öğelerden oluşuyor. Bu durum aslında sezonun trendleri konusunda tartışmasız birkaç gerçeği de ortaya çıkardı.Birçok marka spesifik özellikteki ayakkabılarda aşırıya kaçmayan,minimalist bir imaj yakalamış.Karşılaştırmaları yapıldığında ise, birbirine çok benzer ürünleri iki farklı marka altında görmek mümkün. Örneğin sezonun topuklu ayakkabı modelleri, rugan deri üzerinde ekstra parlak görünüm yaratacak neon renklerle sunulmuş.Genel olarak klasik görünümlü modeller, bu sayede ek olarak casual bir görüntü kazanmış.Tabi ki bu parlak imaj platform topuklu ayakkabılara da zaman zaman yansımış.Çok zarif ve keskin hatlı bu ayakkabılar, feminen görüntünün zirve noktalarında bir karakter kazanmış. Bu ayakkabıların büyüsüne kapılmamak gerçekten de mümkün görünmüyor. 




Sandaletler
Birçok markanın ilkbahar - yaz sandalet kreasyonları da tanıtıldı. Genel görünüm itibarı ile,markaların sandalet modelleri,yaratıcılığın sınırlarında dolaşan tasarımlardan oluşuyor. Topuklu ayakkabılara göre oldukça geniş bir tasarım yelpazesine sahip olan sandaletler, bu yılın seçim yapılması en zor kreasyonlarından olacağa benziyor. Klasik abiye sandaletlerden,vintage detaylarla süslenmiş tasarımlara kadar, onlarca farklı model, yine sezonun trend renkleri ile hanımların beğenisine sunulmuş. 

 



Babetler
Tasarım çeşitliliğinin çokça görüldüğü bir diğer bölüm ise babetler. Babet ayakkabılar, ayaklarda yarattığı özgürlük hissi ve yaz aylarının vazgeçilmezi olması nedeniyle, bu yıl da markaların önem verdiği modeller arasında yer alıyor.Pastel ve neon renk kullanımının yanı sıra klasik siyah ve kahverengi formlarda da karşımıza çıkıyor. Hemen hemen bütün yaş aralığındaki hanımlar için, bir babet modeli mevcut. Klasik görünümden tutunda genç ve dinamik görünümlü tasarımlara kadar her tarzın kadınına hitap edecek türden babet modelleri arasından seçim yapmak oldukça zor olacağa benziyor. 



Oxford Ayakkabılar
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Oxford ayakkabılar bazı markaların kreasyonlarında karşımıza çıkıyor. Geçen sezon vintage formlarda vücut bulan ve adeta patlama yaşayan bu trendin etkisi, bir nebze olsun kaybolmuşa benziyor. Geçtiğimiz sezona oranla markalar, oxford modellerine daha az yer vermekle birlikte, bu ayakkabıların vintage renklerinde de değişikliğe gitmiş görünüyor. Daha önce çok geniş bir spatula ile satışa sunulan oxford ayakkabı modelleri bu sezon,parıltılı ve klasik renklerle daha aktif bir görünüm kazanmış gibi.





Ayakkabılarda Sezon Renkleri ve Sonuç
Yukarıdaki değerlendirmelerden de anlayacağınız üzere, bu sezonun ayakkabıları geniş bir renk yelpazesine sahip.Fakat hiç şüphesiz geçen yıl yaz sonuna doğru görücüye çıkan neon renkler, bu sezonda ayakkabılarda en çok kullanılan renklerden diyebiliriz. Özellikle mavi,sarı,turuncu,pembe ve kırmızı renkler, rugan ayakkabılar ile birleşerek standlardaki yerini almış durumda. Ayrıca metalik görünümün de, birçok markanın koleksiyonlarına renk kattığını belirtmekte fayda var.Adeta kurtarıcı konumunda olan, vazgeçilmez siyah kreasyonlar ise,  her yıl olduğu gibi bu yıl da belirgin ölçüde karşımıza çıkan renkler arasında. 




Sonuç olarak 2013 ilkbahar-yaz ayakkabı modası, markalar arası bir tasarım çekişmesinden çok, küçük detaylarda şekillenen ve beğeniler özelinde ilerleyen bir yapıya bürünmüş. Dolayısı ile özellikle bu konuda hanımları zor günlerin beklediğini belirtmek isteriz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Modelleri Beğendiniz mi?